Termeni
II OBIECTUL CONTRACTULUI:
2.1 Obiectul contractului il constituie activitatea de pregatire teoretica si practica (denumita in continuare “CURS DE PREGATIRE’’) pe care trebuie sa o efectueze PRESTATORUL in favoarea CURSANTULUI, in vederea prezentarii acestuia la examenul pentru obtinerea permisului de conducere auto categoria/categoriile…………………. .
2.2 Perioada cursului de pregatire este cea prevazuta in planul de invatamant minimal prevazut in Ordinul Ministrului Transporturilor si Infrastructurii nr.733 / 2013, adica maxim 6 luni de la data contractului. Orele de practica neefectuate in acest termen se vor achita la tarif de ore suplimentare de inchiriere a vehiculului cu instructor a Prestatorului, la momentului desfasurarii acestora.
2.3 Durata unui curs de pregatire teoretica este de 50 de minute de activitate si 10 minute pauza. Pe zi nu se pot efectua mai mult de 5 cursuri de pregatire teoretica, cu exceptia studiului individual.
2.4 Pregatirea teoretica se finalizeaza cu un examen de absolvire, constand intr-o proba scrisa sustinuta in fata comisiei de examinare, rezultatul examenului fiind comunicat CURSANTULUI, dupa corectarea lucrarii, la aceeasi data.
2.5 Pentru a promova proba CURSANTUL trebuie sa raspunda corect la cel putin 85% din numarul intrebarilor din test.
2.6 In cazul in care CURSANTUL nu a promovat examenul de absolvire sau nu s-a prezentat la acesta , va fi programat la reexaminare, respectiv la examen la data si ora stabilite de catre conducatorul scolii.
2.7 Durata unei sedinte de pregatire practica este echivalenta cu raportul dintre numarul de kilometri ce trebuie parcurs pentru fiecare categorie si numarul total de ore precizat in planul de invatamant minimal. Beneficiarul poate efectua cel mult 2 cursuri de pregatire practica intr-o zi.
2.8 Evaluarea practica a CURSANTULUI se va face de catre instructorul de conducere auto, care va decide daca acesta este suficient de pregatit pentru a se prezenta la examenul pentru obtinerea permisului de conducere.
III PRETUL CONTRACTULUI:
3.1. Pretul cursului de pregatire prevazut la articolul 2.1. este in valoare de ________________ lei.
3.2 Contravaloarea se poate achita integral la data inscrierii sau cel mult in 3 rate, dupa cum urmeaza: prima rata dupa efectuarea examenului medical si psihologic, rata a doua in timpul desfasurarii cursului iar cea de-a treia rata la sfarsitul cursului de pregatire, inaintea programarii la examenul cu S.P.C.
3.3 Prima rata nu poate fi mai mica de 30% din valoarea cursului, diferenta platindu-se in doua rate egale astfel cum este prevazut la aliniatul 1.
3.4 Tariful de scolarizare poate fi modificat in situatia in care cheltuielile cu intretinerea parcului auto (carburanti, lubrifianti, piese de schimb) se modifica semnificativ.
3.5 Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastra, in conditii de siguranta deplina. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2). Nu este perceput comision suplimentar pentru tranzactii. Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele PlatiOnline.
Siguranta informatiilor dvs. este garantata de faptul ca PlatiOnline nu stocheaza datele confidentiale ale cardului dvs, ci le trimite criptat pe o conexiune securizata catre banca procesatoare. In acest fel informatiile dvs. sunt in siguranta. Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra.
Pentru plata cu cardul, tranzactia va aparea pe extrasul de cont cu numele cabriolet.turda.
IV OBLIGATIILE PARTILOR:
4.1. PRESTATORUL are urmatoarele obligatii:
– sa trimita clientului in termen de maxim doua zile lucratoare, dupa confirmarea platii un email cu privire la data cursului, locatia si ce acte trebuie sa prezinte cand ajunge acolo
– sa puna la dispozitia beneficiarului baza materiala necesara pentru desfasurarea in bune conditii a pregatirii teoretice si practice a CURSANTULUI;
– sa foloseasca personal calificat in domeniu pentru pregatirea corespunzatoare a CURSANTULUI;
– sa respecte intocmai programul de predare, asa cum prevede regulamentul de organizare si functionare a scolii;
– sa respecte confidentialitatea, fata de terte persoane, privind serviciile pe care le presteaza CURSANTULUI in temeiul prezentului contract.
– sa elibereze certificatul de absolvire a scolii dupa promovarea examenului de absolvire.
4.2. CURSANTUL are urmatoarele obligatii:
a- sa respecte intocmai programul de pregatire stabilit de catre PRESTATOR;
b- sa nu deterioreze baza materiala care i se pune la dispozitie pe intreaga perioada a cursului de pregatire, in caz contrar va raspunde pentru daune interese;
c- sa se prezinte la cursuri, conform programarilor, in stare fizica si psihica corespunzatoare si in tinuta vestimentara adecvata;
d- sa-si insuseasca cunostintele teoretice si sa-si formeze deprinderile practice in vederea conducerii in siguranta a autovehiculului pe drumurile publice;
e- sa nu utilizeze telefonul mobil pe intreaga perioada a programului de pregatire teoretica si practica;
f- sa achite PRESTATORULUI contravaloarea cursului asa cum este stipulat la articolele 2.1 si 2.2 din prezentul contract, in caz contrar va plati o penalitate de 0,15% pentru fiecare zi intarziere;
g- orice alte obligatii care-i incumba din prevederile prezentului contract sau prin acte normative.
h- prin semnarea prezentului contract cursantul isi da acordul pentru ca fotografii cu el realizate pe parcursul cursurilor sa poata fi folosite in materialele publicitare si social media ale prestatorului; in cazul in care cursantul nu este de acord cu aceastra prevedere, va mentiona expres sub semnatura la contract concatenarea “Nu sunt de acord cu 4.2. h”
4.3 Neprezentarea cursantului la orele de instruire practica fara aprobarea prealabila a instructorului se considera ca ore efectuate din punct de vedere financiar. Pentru situatii bine justificate prestatorul se obliga sa asigure conditiile necesare recuperarii acestor ore.
V CONDITII DE ANULARE A CONTRACTULUI DE CATRE CURSANT
5.1 Cursantul poate oricand anula contractul. Anularea contractului de catre cursant dupa semnarea acestuia si inainte cu mai mult de 7 zile calendaristice de data inceperii cursului teoretic se face cu retinerea de catre Prestator a sumei de 100 lei. Anularea cu 7 zile sau mai putin de data inceperii cursului teoretic, ori dupa inceperea acestui curs duce la retinerea de catre Prestator a sumei de 800 lei. Anularea contractului dupa inceperea pregatirii practice se face cu retinerea a 50% din valoarea cursului daca numarul orelor de practica este mai mic de 50% din numarul de ore necesar scolarizarii si 100% daca este mai mare de 50%.
5.2 Pentru comenzile platite cu cardul sumele vor fi returnate pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de 3-14 de zile de la acceptarea retragerii.
VI LITIGII:
6.1. Litigiile de orice fel aparute intre partile contractante in legatura cu executarea prezentului contract se vor solutiona pe cale amiabila, in caz contrar competenta revine instantelor de judecata.
VII DISPOZITII FINALE:
7.1. Daca o clauza contractuala este declarata nula prin efectul legii sau printr-o hotarare definitiva si irevocabila, celelalte dispozitii contractuale vor continua sa-si produca efectele.
7.2 Prezentul contract se completeaza cu dispozitiile legale in materie.