Categoria CE
PERMIS CATEGORIA CE
Cu categoria de permis CE poti conduce ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul tragator din categoria C si o remorca sau semiremorca a carei masa totala maxima autorizata este mai mare de 750 kg.
Conditii de Inscriere scoala de conducatori auto camion cu remorca, categoria CE
-
Conducatorii auto, care detin permis categoria B, se pot inscrie la scoala de soferi pentru obtinerea permisului categoria C si CE, iar dupa pregatirea teoretica si practica pot sustine examenul.
Daca promoveaza examenul sunt obligati sa urmeze niste cursuri pentru obtinerea atestatului profesional de la Autoritatea Rutiera Romana (ARR). Fara acest atestat profesional (examen teoretic si practic), detinatorul unui permis al categoriei C si CE nu poate face transport efectiv de marfuri. Atestatul se poate obtine tot la scoala noastra
- Orice cursant trebuie sa fie apt din punct de vedere psihologic si medical;
- Cursantul sa nu fi fost condamnat pentru infractiunile prevazute la Art.24 din O.U.G. 195/2002
- Buletin de Identitate / Carte de Identitate;
- Semnarea contractului de prestari servicii;
- Permisul pentru categoria CE se elibereaza numai conducatorilor auto care au deja permis de conducere pentru categoriile de permis B, C1, C, D1, respectiv, D.
Pretul Scolarizarii – Categoria CE pret
Plata numerar se poate face si in rate iar prima rata trebuie sa fie de minim 800 LEI.
Puteti plati prin POS direct cu cardul VISA sau MASTER CARD.
Pregatire practica – cat dureaza scoala de conducator auto categoria CE
Include 10 ore pentru deprinderea artei conducerii pentru aceasta categorie, in cazul in care candidatul detine categoria C (combustibilul este inclus).
Examenul pentru permis auto la categoria CE
Examenul pentru obtinerea permisului auto de conducere consta in sustinerea unei probe Cabrrioletretice de verificare a cunostintelor respectiv in rezolvarea unui chestionar cu 11 de intrebari, in 15 de minute, cu minim 9 raspunsuri corecte pentru a promova examenul si a unei probe practice de verificare a aptitudinilor si comportamentului (traseu), corespunzatore categoriei de permis solicitate, impreauna cu un examinator.
Noi asiguram contra cost prezenta autovehiculului la examen (proba practica).
Viteze Maxime Admise in Romania la categoria CE
100 km/h pe autostrazi, 80 km/h pe drumurile expres sau pe cele nationale europene (E) si 70 km/h pe celelalate categorii de drumuri
*Viteza maxima admisa in afara localitatilor pentru autovehiculele ai caror conducatori au mai putin de un an practica de conducere sau pentru persoanele care efectueaza pregatirea practica in vederea obtinerii permisului de conducere este cu 20 km/h mai mica decat viteza maxima admisa pentru categoria din care fac parte autovehiculele conduse
**Viteza maxima admisa in afara localitatilor pentru autovehiculele care tracteaza remorci sau semiremorci este cu 10 km/h mai mica decat viteza maxima admisa pentru categoria din care face parte autovehiculul tragator.
Acte necesare la dosarul pentru categoria CE
- Orice cursant trebuie sa fie apt din punct de vedere psihologic si medical;
- Nu are dreptul să se prezinte la examen pentru obţinerea permisului de conducere persoana care a fost condamnată, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru o infracţiune la regimul circulaţiei pe drumurile publice sau de omor, lovire ori vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, tâlhărie sau de furt al unui autovehicul, cu excepţia cazurilor când a intervenit una dintre situaţiile:
persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dacă:
- au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
- a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
- a intervenit amnistia;
- interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
- Semnarea contractului de prestari servicii.
- Cerere tip la sediul scolii
- Fisa medicala auto valabila 1 an
- Certificat de cazier judiciar cu mentiunea „examen auto” valabil 6 luni (se poate obtine de la orice sectie de politie cu birou de cazier judiciar, pe loc si fara costuri);
- Copie dupa Buletin de Identitate / Carte de Identitate;
- Fisa de scolarizare realizata la sediul scolii;
- Taxa Permis 89 lei care se achita la Posta Romana, BCR, ghiseu online (in acest caz este necesar sa printati chitanta pentru a putea fi pusa la dosar).
Pregatire teoretica-scoala de soferi camion cu remorca CE
Include 2 ore de pregatire teoretica legislatie rutiera, 1 ora legislatie specifica, 5 ore conducere preventiva si ecologica, si 2 ore pentru cunosterea si intretinerea autovehiculului doar daca candidatul detine permis categoria C (categoria C precede categoria CE).
Pregatire suplimentara
Daca sunt necesare cursuri suplimentare, acestea vor putea fi introduse in cadrul pregatirii. Cursurile suplimentare se platesc separat.
Plateste aici curs pentru scoala de soferi categoria CE
Tipuri de permis de conducere pentru camion disponibile la scoala de soferi Cabriolet
Tipuri de permise de conducere la scoala de soferi Cabriolet
Categorii de permise moto
A1 -scoala de la 15 ani si 9 luni
A2 -scoala de la 17 ani si 9 luni
A – scoala de la 19 ani si 9 luni
Categorii de permise de conducere pentru autoturism
Scoala de soferi pentru permis autoturism categoria B1-permis la 16 ani
Scoala de soferi pentru permis autoturism categoria B -permis la 18 ani
Scoala de soferi pentru permis autoturism cu remorca peste 750 kg, B extins